IMPROVED Corporate Finance: de ‘perfect match’

Een perfect match tussen investeerder en project. Waarbij het bedrijf IMPROVED investeert in Ghanese jongeren en hen kansen biedt die ze anders niet zouden krijgen en daarmee de controle over hun eigen leven te geven met als uiteindelijke doel zelfredzaamheid creëren.

IMPROVED Corporate Finance adviseert en ondersteunt bedrijven en ondernemers met fusies en overnames en het structureren van financieringen. Sinds 2019 is er een mooie samenwerking tot stand gekomen tussen IMPROVED en Net4kids.

Wat maakt ze anders dan andere bedrijven? Hun mentaliteit. Ze geloven dat het beste advies een advies moet zijn dat voor iedereen iets oplevert. “the best deals are with winners only”. Deze mentaliteit zorgde er ook voor dat IMPROVED méér wilde doen, niet alleen financieel rendement maar ook sociale impact creëren. Ze willen bijdragen aan de toekomst van de ‘next generation’, en zo kwamen ze uit bij Net4kids. Getalenteerde jongeren zijn overal, sommigen krijgen de kans hun talent te ontwikkelen en anderen niet, simpelweg omdat ze op een andere plek worden geboren. IMPROVED wil ook deze jongeren de kans bieden om zich tot hun volle potentieel te ontwikkelen.

IMPROVED had al snel een perfect match gevonden met het project Takoradi educatie en ICT Centrum in Ghana, specifieker het digital marketing project. Een groep jonge alumni uit het Takoradi centre wordt de mogelijkheid geboden opgeleid te worden tot digital marketeer. Hierin worden zij gecoacht en bijgestaan door IMPROVED. Niet alleen heeft IMPROVED het financieel mogelijk gemaakt, het IMPROVED team is persoonlijk betrokken bij de voortgang en ontwikkeling van de jongeren via het To Be Improved Program.

Het doel van het programma is om de alumni die deelnemen aan het Digital Marketing Program informatiesessies te bieden over onderwerpen die relevant zijn voor de fase van hun ontwikkeling om bij te dragen aan hun succes om Digital Marketeers te worden. Bovendien zullen deze sessies hen helpen hun doelen te bereiken, of ze nu nog studeren of de eerste stappen zetten bij het solliciteren, werken bij een bedrijf of het verkennen van de optie om ondernemer te worden.

Image


“Mij raakt het meest dat wij als IMPROVED een bijdrage kunnen leveren aan talentvolle jongeren die een enorme hoeveelheid aan drive en energie hebben om van hun leven iets te maken op het gebied waar wij zelf ook in actief zijn.”

Frank Verbeek, Improved Corporate Finance

Zoek jij met jouw bedrijf ook een ‘perfect match’?

We komen graag in contact.

Improved investeert in:

Project: Ghana Takoradi educatie en ICT centrum (digital marketeers)

Het doel van dit project is kinderen in Ghana een breder wereldbeeld te geven en hen vaardigheden te leren waarmee zij meer kans maken op de arbeidsmarkt. Lees hier verder.

Visualfabriq: hoe betrek je je medewerkers?

Maatschappelijk betrokken ondernemen voegt voor de stakeholders belangrijke waarde toe en verhoogt daardoor het aanzien van een bedrijf. Naast het verbeteren van het bedrijfsimago voor klanten, partners en investeerders zorgt een goed MVO-beleid voor een positieve medewerkers-cultuur en verhoogt het daarmee hun tevredenheid, binding en betrokkenheid. Om hierin te faciliteren heeft Net4kids het betrekken van medewerkers bij de projecten onderdeel van onze expertise gemaakt.Het internationale Tech bedrijf Visualfabriq was op zoek naar een mogelijkheid om getalenteerde medewerkers echt te betrekken bij hun MVO-strategie. Via Net4kids is Visualfabriq gekoppeld aan lokale partnerorganisatie Rhiza, in Zuid-Afrika. Nu slaan we samen de handen ineen om kwetsbare jongeren uit townships in Zuid-Afrika de kans te geven zich persoonlijk te ontwikkelen en ze klaar te stomen voor onafhankelijkheid. Naast de financiële investering die Visualfabriq doet, investeren de werknemers tijd (1%) om hun vaardigheden en inzichten op het gebied van technologische innovatie, data en business delen met township-jongeren in Diepsloot, Johannesburg.

Direct met Rhiza ontwikkelde Visualfabriq vervolgens het programma ‘Unleash Your Excellence’ voor de geselecteerde jongeren in Zuid-Afrika om hen te helpen essentiële vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben een baan te vinden of succesvol een eigen bedrijf te starten. Medewerkers van Visualfabriq in Nederland kunnen ervoor kiezen om hun tijd te investeren in verschillende initiatieven, bijvoorbeeld door webinars te geven of maandelijks betrokken te zijn bij (online) coaching van de geselecteerde jongeren.

Image

“Onze core business en expertise liggen op het gebied van technologie en business – naar dit specialisme is veel vraag over de gehele wereld. Wij zijn van mening dat het delen van onze vaardigheden en inzichten anderen kan helpen een zelfvoorzienende en economisch onafhankelijke toekomst op te bouwen.”
Jaco Brusse, CEO Visualfabriq

Wil jij ook je werknemers betrekken?

We komen graag in contact.

Visualfabriq investeert in:

Project: Girls Empowerment


Dit project biedt voormalige straatmeisjes uit Kathmandu, Nepal een plek om te wonen en te leren. De meisjes zijn vaak verwaarloosd, niet in staat om voor zichzelf te zorgen en hebben geen enkel toekomstperspectief. Lees hier verder.

Project: Diepsloot community project


In township Diepsloot in Johannesburg, Zuid-Afrika helpen we de arme, achtergestelde leefgemeenschap te ontwikkelen tot een sterke zelfredzame community door te investeren in (beroeps)onderwijs, gezondheidszorg en ondernemerschap. Lees hier verder.

Roamler: de groeifactor

Roamler is een sprekend voorbeeld van een bedrijf dat vanuit zijn purpose en core business niet alleen de groei van het bedrijf aanstuurt maar tegelijkertijd ook het verschil maakt in het leven van zoveel straatmeisjes, die anders nauwelijks mogelijkheden zouden hebben.Sinds 2018 slaat Net4kids de handen ineen met het snelgroeiende crowdsourcing bedrijf Roamler. Dit jonge dynamische bedrijf voert wereldwijd onderzoek uit en levert inzichten aan bedrijven zoals Philips en Unilever. Tegelijkertijd biedt het bedrijf professionals de kans om waar en wanneer het hen uitkomt hun skills in te zetten. Van field marketing tot technische aan-huis installaties. Met een wereldwijde community van smartphone-gebruikers (‘Roamlers”) die kunnen werken waar en wanneer het hen uitkomt, komt langzaam een revolutie in de manier van werken op gang. Roamler biedt werkgelegenheid en daarmee verbetering van de levenskwaliteit voor een groeiende gemeenschap, professionals en semi-professionals die anders wellicht minder kansen hadden gehad op de reguliere arbeidsmarkt. Ook biedt het bedrijf toegang tot opleidingen, zodat elke Roamler de kans krijgt zich verder te ontwikkelen. En deze kansen wil Roamler ook bieden aan kinderen in minder bedeelde regio’s.

Het project Rainbow Homes in India, dat voormalige straatmeisjes de mogelijkheid geeft hun talenten te ontwikkelen en iets van hun leven te maken, sluit prachtig aan bij Roamler’s missie. Om zoveel mogelijk (voormalige) straatmeisjes op weg te helpen naar een zelfstandig en onafhankelijk bestaan, doneert Roamler vanaf nu jaarlijks 1% van haar verdiensten als bedrijf aan dit project. Kortom, hoe meer Roamlers aan de slag, hoe meer meisjes van de straat!

Image

“Door een samenwerking aan te gaan met Net4kids maken wij niet alleen het verschil voor mensen in de landen waar wij actief zijn, maar ook voor kinderen in minder bedeelde regio’s. Anno 2018 denk ik dat je het als ondernemer verplicht bent bij te dragen aan een duurzame toekomst voor iedereen. Dat betekent verder kijken dan je eigen achtertuin.”
Jeroen ten Haave, Roamler

Past dit 1% model ook goed bij jouw bedrijf?

We komen graag in contact.

Roamler investeert in:

 

Project: Onderdak en onderwijs voor straatmeisjes


Duizenden meisjes moeten overleven op de gevaarlijke straten van Indiase steden als Calcutta en Delhi. De Rainbow Homes bieden hen persoonlijke zorg, aandacht, een thuis en een opleiding. Na hun 18e jaar worden de meisjes begeleidt op weg zelfstandigheid. Lees hier verder.

 

LeasePlan: DNA match

LeasePlan begrijpt de verantwoordelijkheid die we met elkaar dragen. En wij begrijpen hoe we daar invulling aan kunnen geven. LeasePlan koos daarom in 2006 voor Net4kids.

LeasePlan is wereldmarktleider in autoleasing en wagenparkbeheer. Activiteiten in meer dan 30 landen en 1.6 miljoen auto’s in de vloot – LeasePlan heeft verstand van zaken als het gaat om leasen en autorijden. En dat moet zo slim, schoon en efficiënt mogelijk. Deze kernwaarden en zakelijke aanpak wil LeasePlan overal in het bedrijf hanteren. Ook als het gaat om het delen van rijkdom.

LeasePlan investeert onder de naam ChildPlan een deel van het vermogen in de meest kansarme kinderen ter wereld. Om dat goed aan te pakken zocht LeasePlan een expert op het gebied van kinderhulp. LeasePlan gelooft in emotionele betrokkenheid, maar wel met een zakelijke aanpak. Wij geloven dat ook, en gingen samen aan de slag. Met resultaat. We hebben sindsdien met elkaar concrete hulp geboden aan veel kansarme kinderen. Maar daar bleef het niet bij.

Onze klik in professionaliteit heeft ook betrokkenheid bij medewerkers van LeasePlan gecreëerd. Zo was voor LeasePlan Nederland het MVO-beleid een bewezen top 3 reden om er te werken. Wereldwijd heeft de samenwerking met LeasePlan kantoren tot veel fondsenwervende acties geleid.


“Het rendement van ons delen zien we terug bij onze betrokken medewerkers.”
Flora Hennekes, LeasePlan

Wordt jouw bedrijf ook onderdeel van ons succesverhaal?

We komen graag in contact.

LeasePlan investeert in:

Project: Gezondheidsproject voor straatkinderen


Het gezondheidsproject van Child Watabaran Center (CWCN) biedt straatkinderen hulp via een mobiel gezondheidsproject en een polikliniek. Naast medische hulp krijgen de kinderen voorlichting en coaching, wat meer mogelijkheden biedt om in de maatschappij te reïntegreren. Lees hier verder.

Project: ChildPlan Academy


Onze lokale partner Society Serving Humanity in India runt een programma voor kinderen getroffen door HIV/Aids . Het programma biedt onderwijs, medische zorg en voedselzekerheid. Daarnaast omvat het o.a. leiderschap-trainingen, ‘peer-support’ en afbouw van taboes rondom HIV/Aids. Lees hier verder.

TASK: Engagement programmes

TASK gelooft dat jeugd de toekomst heeft. Daarom wil TASK investeren in nieuwe generaties die hun land stap voor stap verder kunnen brengen. Net4kids voert deze investeringen nu al jaren door voor TASK.TASK is dé projectorganisatie op het gebied van infrastructuur, ruimte en vastgoed. TASK heeft door alles heen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Ze willen de wereld een beetje beter maken. Ze geloven ook dat het belangrijk is je medewerkers te stimuleren om vitaal te zijn en te blijven. Daarom is MVO verbonden aan vitaliteitsmanagement.

Alle reden om samen een succesvolle campagne te starten: ‘Kom in beweging voor Net4kids’. Werknemers, klanten en andere stakeholders hebben de stoute schoenen aangetrokken en hebben een virtuele wandeltocht gemaakt naar een project van Net4kids in Thailand.

Dit was voor TASK dé manier om als bedrijf community building te stimuleren.

Wil jij ook de wereld een beetje beter maken, samen met je stakeholders? We helpen je graag.

Wil jij ook de wereld een beetje beter maken, samen met je stakeholders?

We helpen je graag.

TASK investeert in:

Project: Faciliteiten afgelegen bergschooltjes


In de afgelegen berggebieden in Noord Thailand is onderwijs niet binnen handbereik. Kinderen gaan niet naar school door een gebrek aan docenten of slechte leefomstandigheden rondom school. Onze lokale partner Stichting Samsara zet zich in voor betere onderwijsvoorzieningen. Lees hier verder.

Project: Bouw een toekomst voor kwetsbare kinderen


In Kenia leven er nog altijd miljoenen kinderen in extreme armoede. Net4kids biedt samen met projectpartner Watoto Wema een veilige, duurzame leef- en leeromgeving onderkomen aan deze kwetsbare kinderen. Zo worden ze in staat gesteld een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Lees hier verder.

Success story: Stichting Elsgoed

Als investeerder is Stichting Elsgoed al jarenlang betrokken bij Net4kids. En sinds 2013 ook in Charity Desk: we ontzorgen Stichting Elsgoed bij de uitvoering van hun beleid en met het scannen van hun donatie aanvragen.

 

“Onze familiestichting wil kansarme kinderen een zetje geven, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen”, zegt Annemiek van der Schaar- bestuurslid van Stichting Elsgoed. Het eerste project ‘Betekenisvol onderwijs’ voor Maya kinderen in Guatemala kwam positief uit de projectscan. Samen investeren we nu in zo’n 2500 kinderen in Guatemala.

Dus, we delen graag. Ook in Kenia doen we samen goed. Wat als een kleinschalig hulpproject voor kansarme kinderen in Nairobi begon, is nu uitgegroeid tot een van de meest sprekende en duurzame projecten van onze Afrika portefeuille, Watoto Wema Centre. Met de investering van o.a. Stichting Elsgoed staat er nu een gezondheidscentrum voor de gemeenschap waarvan de winst terugvloeit naar de kinderen in het opvangcentrum.

Nu weet Stichting Elsgoed zeker dat hun project in Guatemala voor Maya kinderen een goed en passend project is. En dat we samen een project kunnen opschalen.

Met onze Charity Desk realiseren we maximale impact voor de kinderen én bij families en foundations.

Deel jij ons geloof dat een betere wereld begint bij kinderen, maar dat dat alleen met een zakelijke aanpak succesvol kan zijn? We spreken graag een keer af.

“De Charity Desk ondersteunt onze stichting en geeft onze betrokkenheid en geeft onze betrokkenheid ‘handen en voeten.’ Tegelijk geeft Net4kids de projecten een duwtje in de rug, wat ten goede komt aan de kinderen.”Annemiek van der Schaar - Stichting Elsgoed

Projecten binnen onze Charity Desk:

Project: Bouw een toekomst voor kwetsbare kinderen


In Kenia leven er nog altijd miljoenen kinderen in extreme armoede. Net4kids biedt samen met projectpartner Watoto Wema een veilige, duurzame leef- en leeromgeving onderkomen aan deze kwetsbare kinderen. Zo worden ze in staat gesteld een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Lees hier verder.

Jouw project.


We doen graag zaken met families & foundations die hun projecten net zo serieus willen nemen als wijzelf. Meer weten over Charity Desk?

Saada: Success kid

Wij investeren in kansen. Ervoor zorgen dat kinderen de mogelijkheid hebben om zich te ontwikkelen; om verschil te maken. We stellen je graag voor aan Saada.


Saada is opgegroeid in de arme gemeenschap van Mtakuja. Onze lokale projectpartner FT Kilimanjaro heeft haar de kans gegeven zich te ontwikkelen. Dankzij elke dag een voedzame schoollunch, goed lesmateriaal en een enthousiaste leraar voor de klas, is Saada nu een zelfredzame volwassen vrouw.

Onlangs is ze teruggekeerd naar Mtakuja. Mét een diploma tot elektricien op zak. Als ‘Sales & Installation agent’ van een Solar Company.

Wij zijn trots.

Inmiddels levert zij samen met haar collega’s zonne-energie aan meer dan 3000 huishoudens in de regio. Saada draagt duurzaam bij aan haar gemeenschap en heeft haar eigen inkomen: dubbele winst. Een gezinnetje stichten is haar volgende wens.

Onze wens is dat zij zich dan geen zorgen hoeft te maken over medische faciliteiten in haar dorp. Met de ‘Mama Bus’ willen we deze zorgen wegnemen.

Wat ons betreft rijdt de ‘Mama Bus’ in 2017 rond in haar regio om steun te bieden bij de eerste 1000 dagen van haar kindje.

Dit is waar het voor doen. Investeer ook samen met ons in success kids; we komen graag met je in contact.

Saada heeft haar kansen gepakt bij:

Project: Elk kansarm kind gezond naar school


Het Mtakuja-project is een geïntegreerd project, waarin structureel wordt samengewerkt met de in die regio gevestigde Afrikaanse multinational TPC. Er wordt geïnvesteerd in infrastructuur, duurzaamheid, voedselzekerheid, onderwijs en gezondheidszorg. Hier worden de gemeenschappen steeds zelfredzamer van. Lees hier verder.

Aloysius & SAVE: Lokale held

Kinderarbeid in de textielindustrie is een bekend probleem in de regio Tirupur, Zuid India. Groei in deze industrie de afgelopen jaren betekende ook meer kindarbeiders. Aloysius doet zijn uiterste best om dit tegen te gaan.


Aloysius is directeur van projectpartner SAVE. Deze zachtaardige en innemende man is echt onze held op het gebied van kinder- en arbeidsrechten. Hij gaat het gesprek aan met de fabriekseigenaren in de textielfabrieken en redt kinderen van de fabriek en de straat. Hij inspireert, is daadkrachtig en werkt hard om elk kind een kans te geven op onderwijs.

Geen onderwijs is geen optie. Samen met zijn rechterhand Mary en alle andere stafleden maakt hij het verschil. Bedreigingen en valse beschuldigingen van fabriekseigenaren aan zijn adres zijn niet ongewoon. Dat weerhoudt hem niet te stoppen met zijn werk.

Sterker nog, zijn ambities zijn groter dan ooit. Met de komst van de Green Park Smart School maakt hij goed onderwijs mogelijk voor alle kinderen. Joyful education, om precies te zijn; elk kind moet ook gewoon kind kunnen zijn. Vrolijke kleuren op de muren. Veel sport en spelactiviteiten. Aandacht voor milieu en duurzaamheid. Zo draait de school volledig op zonne-energie.

Aloysius is het meest trots op de Bridge Schools. Het overbruggingsonderwijs voor ex-kindarbeiders en migrantenkinderen, waar wij als Net4kids in investeren, geeft hem het gevoel dat hij elk kind de mogelijkheid kan geven naar school te gaan. En het voorkomt dat deze kinderen achter het weefgetouw belanden of met hun kleine handjes kokos verwijderen in de olie industrie.

Wij geloven in deze man en zijn goede werk bij SAVE. Hier worden levens veranderd. Investeren in SAVE is werken aan de nieuwe generatie. Doe jij mee?

“The Bridge Schools run by SAVE make learning more interesting, and in a language that the children can understand. The project will bring about a lasting change, better care, good education, health and training in life skills, reducing the number of migrant children on streets.”A. Aloysius, SAVE

Projecten van SAVE:

Project: Overbruggingsonderwijs ex-kindarbeiders


Kinderen die uit een kinderarbeid situatie komen kunnen niet zomaar in het reguliere onderwijssysteem worden geplaatst. Ze lopen achter in hun ontwikkeling. Daarom is een overbruggend jaar in de ‘Bridge Schools’ van SAVE nodig voordat zij naar een reguliere school kunnen. Lees hier verder.

Project: Beroepsonderwijs ex-kindarbeiders


Dit project helpt kinderen die gered zijn uit kinderarbeid situaties om zich na een basisopleiding verder te ontwikkelen. Het beroepsonderwijscentrum, dat sinds 2011 bestaat, leidt jongeren op tot bijvoorbeeld elektricien of gecertificeerde kledingmaker. Beroepen die zeer gewenst zijn in en om Tirupur. Lees hier verder.

Duwtje in de rug nodig?

We komen graag in contact. Of beter nog; vraag het eens aan onze ambassadeurs: