Image

7 november 2019 - Nyenrode Masterclass
"The Next Generation Entrepreneurship"

 

Image

Of mail naar events@net4kids.org

Nyenrode Masterclass


Deze Masterclass geeft young professionals en ondernemers de tools om niet alleen winst maar ook sociale impact in uw organisatie te creëren.

Harvard Business School-professor Michael E. Porter, autoriteit op het gebied van ‘strategy and competitiveness’, heeft een duidelijke boodschap aan professionals en ondernemers: “In today’s world, companies that create Shared Value by addressing societal challenges as part of their core strategy achieve a competitive advantage.” Om daar te komen is “Next Generation Entrepreneurship” nodig.

Gebaseerd op onderzoeksresultaten en de praktijk zullen onze gastsprekers uitleggen op welke manier je naast meer waarde voor je bedrijf ook meer sociale impact kunt creëren. Hoe kun je sociale verantwoordelijkheid implementeren in de bedrijfsvoering resulterend in een duurzaam concurrentievoordeel? Dmv presentaties, case studies, gastsprekers en interactieve discussies met de deelnemers biedt deze Masterclass een rijke leerervaring met de nadruk op de praktijk. Tijdens onze interactieve discussies vragen we om jouw input, expertise, ervaringen en advies over verschillende uitdagende onderwerpen.

Image

In het kort


Hoe uw financiële bijdrage wordt gebruikt:
De opbrengst van deze masterclass zal worden gebruikt om een reportage te maken over de “Rainbow Homes” in India. Deze video zal door de Rainbow Homes worden gebruikt om hun prachtige werk te promoten en om nog eens 10.000 straatmeisjes te ondersteunen in een betere toekomst. De video zal ook worden gebruikt om anderen te inspireren om ook een Next Generation Entrepreneur te worden en om een ​​opmerkelijke Nyenrode Alumni te eren – wijlen Ferdinand van Koolwijk. Hij gebruikte zijn ondernemersvaardigheden om goed te doen en bereikte daarmee meer dan de meeste mensen ooit in hun leven zullen benaderen. Alle deelnemers aan de Masterclass hebben het voorrecht om als eerste een link naar de video te ontvangen zodra deze beschikbaar is.

Wie zou moeten deelnemen

  • Iedereen die geïnteresseerd is in een andere manier van denken over het strategische belang van het creëren van sociale impact naast uw kernactiviteiten.
  • Iedereen die zich graag laat inspireren door mensen die hun ondernemersvaardigheden hebben gebruikt om een ​​enorme sociale impact te creëren
  • Ondernemers die zich bezighouden met bedrijfsstrategie of bedrijfsontwikkeling
  • Studenten en jong professionals met de ambitie om de volgende generatie ondernemersvaardigheden te ontwikkelen, krijgen gratis toegang als ze een sponsor vinden die zich bij hen aansluit (twee tickets voor de prijs van één).

Onderwerpen en sprekers:

Image

Drs. Ing. Emile van de Klok, initiatiefnemer van dit evenement en ‘Nyenrode Alumnus’, legt uit waarom hij het concept en thema van deze masterclass ‘From Why to Impact’ heeft ontwikkeld. Ondersteund door Nyenrode research en zijn eigen persoonlijke praktijkervaring legt hij uit hoe via social impact een concurrentie voordeel gerealiseerd kan worden.


Image

Prof. Henry Robben, hoogleraar marketing aan Nyenrode Business Universiteit, behandelt de onderwerpen: personal branding voor de volgende generatie ondernemers en duurzame wederzijdse waarde creatie


Image

Dolores Leeuwin, bekend van ‘Het Klokhuis’ en de slimste ‘BN’er’ in de Nationale IQ-test met een IQ van 159, legt het kernprincipe uit van het ontdekken en herkennen van je eigen talent en dat van anderen voor gepassioneerd succes en maximale impact.


Image

Loek van den Boog, oprichter Net4kids en voormalig hoofd van EMEA van Oracle legt uit hoe tegelijkertijd een succesvolle zakenman EN sociaal ondernemer te zijn. Wat motiveert hem? Hoe kun je sociale verantwoordelijkheid succesvol inbedden in bestaande bedrijven? En wat is de impact na 15 jaar Net4kids?


Image

Veronika Uhl, Social Impact Advisor en bestuurslid van de Partnership Foundation en Loes Klappe-Linsen, voorzitter van de Partnership Foundation, leggen de succesfactoren en impact uit, maar ook de (financiële) schaalbaarheidsproblemen van de prachtige ‘Rainbow Home-formule’ in India. Deze formule opgezet door wijlen Ferdinand van Koolwijk (Nyenrode Alumnus) ondersteunde al 10.000 straatmeisjes met een betere toekomst.Image

Nellie Kirschner Timmer, oprichter To Be Worldwide Ghana, vertelt over het opzetten en transformeren van haar stichting, die al 14.000 kinderen in Ghana met beter onderwijs heeft ondersteund, in een sociale onderneming die financieel zelfvoorzienend is en maatschappelijke impact als concurrentievoordeel gebruikt.


Image

Of mail naar events@net4kids.org