Internationale dag tegen kinderarbeid. Wat doe jij?

- 12 juni 2018

KINDEREN HOREN NIET TE WERKEN.

Kinderen horen niet werken, maar naar school te gaan en een toekomst op te bouwen. In 2018 werken er wereldwijd nog altijd 152 miljoen kinderen, terwijl ze in de schoolbanken zouden moeten zitten. Vandaag is het internationale dag tegen kinderarbeid. Deze dag brengt overheden, internationale organisaties, bedrijven en miljoenen mensen wereldwijd samen om stil te staan bij het lot van kindarbeiders.


Image

Maar stilstaan is natuurlijk niet genoeg. Wat kan er gedaan worden om hen te helpen?

Samen met investeerders uit het bedrijfsleven zorgt Net4kids ervoor dat onze lokale helden in India (SAVE), zich volledig kunnen inzetten om kinderarbeid uit te bannen. De successen die onze partner, soms met gevaar voor eigen leven, bereiken zijn voor ons een enorme inspiratie om nog veel meer bedrijven te binden aan onze organisatie. Samen maken we écht het verschil voor duizenden kinderen per jaar.

Zo zijn er inmiddels al wijken in Tirupur volledig vrij verklaard van kinderbeid. Dankzij intensieve samenwerking met de gemeenschap: families, kinderen, scholen, bedrijven: allemaal werken ze samen om een stop te zetten op kinderbeid. De kinderen in deze wijken gaan naar school, en mogen weer kind zijn. Leren, spelen en ontwikkelen, gewoon zoals het hoort. Dat willen we voor elk kind.

Investeer in de toekomst van kinderen. Zij zijn the next generation waar wij allemaal mee te maken krijgen. Sta niet alleen stil vandaag, maar ga aan de slag. Lees meer, vertel het door, doe mee, kom in gesprek of doneer direct. Let’s do it!